nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αθήνα 18.6.2012, 21:43

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2010-11, διαγωνισμό μεταξύ των πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής αυτού, για τη χορήγηση δύο υποτροφιών με τίτλο «Υποτροφίες Γερασίμου και Κάθλην Παϊζη», από τα έσοδα της Κληρονομίας Γερασίμου Παϊζη.

Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε ευρώ εκατόν είκοσι πέντε (Ευρώ 125,00). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Πανεπιστήμιο στις 22, 23, 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2012 στο κτήριο της Νομικής Σχολής, οδός Σίνα 3, από επιτροπή, η οποία έχει καταρτισθεί σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κ.Δ.18/23-8-41. Θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα εντός του Σεπτεμβρίου 2012.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά στα παρακάτω μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων έτους 2010:
1. Εκθεση Ιδεών
2. Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης
3. Μαθηματική Θετικής Κατεύθυνσης.

Η βαθμολογία θα γίνει με τους αριθμούς 0-20, οι δε διαγωνιζόμενοι πρέπει να συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Αιτήσεις για αναβαθμολόγηση δε proslipsis.gr γίνονται δεκτές, γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο.

Η υποτροφία θα αρχίσει να καταβάλλεται στους υποτρόφους από την αρχή του Πανεπιστημιακού έτους 2010-11 και θα διαρκέσει μέχρι το μήνα Ιούνιο του έτους που κανονικά τελειώνουν τις σπουδές τους, εάν καταστούν πτυχιούχοι, διαφορετικά μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο του ιδίου έτους (άρθρο 55 του Α.Ν. 2039/39, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 10 του 1583/85 και άρθρο 25 του Κ.Δ 18/41).

Για τη συνέχιση της υποτροφίας, οι υπότροφοι υποχρεούνται κάθε χρόνο να προσκομίζουν πιστοποιητικά προόδου, με ικανοποιητική βαθμολογία. Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα των υποτρόφων ή εάν οι υπότροφοι δε λάβουν το πτυχίο τους μέσα σε ένα έτος, από την λήξη της κανονικής διάρκειας των σπουδών τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά της υποτροφίας που έχουν λάβει μέχρι τότε (άρθρα 57-60 του Α.Ν 2039/39). Η υποτροφία διακόπτεται, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των ετησίων εσόδων του Κληροδοτήματος. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου διακόπηκε η υποτροφία (άρθρο 59 του Α.Ν. 2039/39).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου (Κεντρικό Κτήριο, Παν/μίου 30) μέσα σε τριάντα ημέρες από την πρώτη δημοσίευση περίληψης της προκήρυξης αυτής στον ημερήσιο Αθηναϊκό τύπο (μέχρι 13 – 07 – 2012 ) αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο θα προκύπτει η Ελληνική ιθαγένεια ή η Ελληνική καταγωγή και η ηλικία των υποψηφίων, όχι μεγαλύτερη των 36 ετών (Αναζητείται αυτεπάγγελτα)
2. Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό τουλάχιστον «Λ.Καλώς»
3. Βεβαίωση εγγραφής στα ΑΕΙ (Αναζητείται αυτεπάγγελτα)
4. Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν έλαβαν, ούτε λαμβάνουν άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από το ίδιο ή άλλο Κληροδότημα, Κληρονομία ή Δωρεά και ότι δεν έχασαν από δική τους υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία.
5. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, που να έχει εκδοθεί πρόσφατα, το πολύ τρεις μήνες, πριν την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών (Αναζητείται αυτεπάγγελτα) ΄Εντυπα αιτήσεων, καθώς και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Δ/νση Κληροδοτημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Σταδίου και Χρ. Λαδά 6, τηλ. 210.368.9132-4).
Proslipsis.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved