nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Αθήνα 29.11.2012, 11:24

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με  το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - ΑΜΚΕ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης,  προκηρύσσει το  δεύτερο ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για αλλοδαπούς.

Το πρόγραμμα, που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2013, απευθύνεται σε αλλοδαπούς: 1) μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες και 2) μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Οι Επιστήμες και οι αντίστοιχοι κλάδοι που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι:
- Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Φιλολογία, Γλωσσολογία, Ιστορία, Ιστορία  και θεωρία της Τέχνης, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία
- Κοινωνικές Επιστήμες: Πολιτικές Eπιστήμες, Κοινωνική θεωρία και Κοινωνιολογία, Πολιτική Ανάλυση, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, 
- Καλές Τέχνες: Εικαστικά (θεωρία), Θεατρολογία, Πολιτιστική Διαχείριση, Μουσειολογία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορική επιστημονική έρευνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και μόνο για τους  κλάδους που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Κατ’ αρχήν στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν:
α) Αλλογενείς αλλοδαποί.
β) Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ελληνικής καταγωγής ή ιθαγένειας από δευτέρας γενεάς και εξής που έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακό τίτλο στην αλλοδαπή και έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδος τουλάχιστον από 15ετίας.
γ) Αλλοδαποί μεταδιδακτορικοί ερευνητές. 

Η έγκριση ή μη της υποτροφίας γίνεται με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής ακαδημαϊκών συμβούλων, κατόπιν σχετικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ωνάση. Τα πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων του ΔΣ και οι εισηγήσεις των επιστημονικών επιτροπών είναι εμπιστευτικές και δεν ανακοινώνονται υπό οιεσδήποτε συνθήκες στους υποψηφίους. Η  υποβολή αιτήσεως σημαίνει πλήρη αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων της προκηρύξεως.

Το κείμενο της Προκηρύξεως και τα έντυπα των αιτήσεων παρέχονται: 
- Από το Τμήμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς στο γραφείο Αθηνών του αντιπροσώπου του Ιδρύματος Ωνάση στην Ελλάδα, οδός Αισχίνου 7, 10558  Πλάκα, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:00. 
- Με απλό ταχυδρομείο κατόπιν υποδείξεως της σχετικής διευθύνσεως από τους ενδιαφερόμενους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το  Τμήμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς με  επιστολή,  fax (++30 210 3713013) ή  e-mail: 
mpagoni.ffp@onassis.gr,ή fhadgiantoniou.ffp@onassis.gr για να ζητήσετε
τα έντυπα αιτήσεων. 
- Μέσω  -mail, ως συνημμένα αρχεία (Word&Acrobat), αφού γράψετε στη διεύθυνση
mpagoni.ffp@onassis.gr ή fhadgiantoniou.ffp@onassis.gr
- Στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος στο Internet: www.onassis.gr.
- Στο δικτυακό τόπο του ΕΚΠΑ στο Internet:
www.uoa.gr.

Στην περίπτωση που  ζητήσετε από το αρμόδιο τμήμα να σας αποσταλεί η αίτηση, αναφέρετε με σαφήνεια: α) την κατηγορία υποτροφίας για την οποία
ενδιαφέρεστε και β) την πλήρη ταχυδρομική ή ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την  31 Ιανουαρίου 2013 (ως απόδειξη εμπρόθεσμης αποστολής λαμβάνεται η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου από τη χώρα αποστολής του  φακέλου  υποψηφιότητος). Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μόνον ταχυδρομικώς ή ηλεκτρονικώς ή αυτοπροσώπως ή μέσω αντιπροσώπου στα γραφεία του Ιδρύματος κατά τις εργάσιμες ώρες, καθημερινώς 10:00 - 15:00. Αιτήσεις που θα ταχυδρομηθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές. 

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους ηλεκτρονικά μέχρι
τα τέλη Ιουλίου 2013.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την πρόσκληση.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved