nmathioud for ProslipsisGR - Widget





ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφία 4.000 ¤ το έτος για σπουδές στην Κύπρο

Αθήνα 20.6.2014, 14:22

Αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 προσφέρει το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ακολουθεί.

Πλην της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής, το ύψος κάθε υποτροφίας ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους της ετήσιας πλήρους φοίτησης, που κυμαίνεται μεταξύ 8.000¤ και 3.990¤ για κάθε ακαδημαϊκό έτος σπουδών από το 2014 - 15 και εντεύθεν. Το ύψος της υποτροφίας αφορά σε όσους νέους φοιτητές επιθυμούν να σπουδάσουν με φυσική παρουσία.

Πενήντα υποτροφίες αφορούν σε σπουδές στη Νομική Ελληνικού Δικαίου. Ειδικά για την Ιατρική, θα δοθούν με καθαρά οικονομικά κριτήρια 15 υποτροφίες, το ύψος των οποίων μπορεί να φθάσει έως τα 3.600 ¤ τα τρία πρώτα έτη και έως τα 4.400 ¤ για τα τρία επόμενα. Για δε τη Φαρμακευτική, προσφέρεται υποτροφία 20% σε όλους ανεξαιρέτως τους εξ Ελλάδος υποψηφίους και το συνολικό κόστος διαμορφώνεται από τα 8.000¤ στα 6.400¤ για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι φοιτητές εξ Ελλάδος έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή που επιθυμούν με συνολικό κόστος σπουδών παραπλήσιο με αυτό που θα κόστιζαν οι σπουδές τους σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. 

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 44 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κ.λπ. 

Τα Τμήματα Νομικής ελληνικού δικαίου, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, έχουν καταστεί από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους φοιτητές από την Ελλάδα, με αντιστοιχία και ισοτιμία των προγραμμάτων σπουδών προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και με δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων  πτυχιούχων στον Δικηγορικό Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα. Ειδικά το Τμήμα της Νομικής είναι το μοναδικό σε όλη τη Μεσόγειο που δίνει την (προαιρετική) παράλληλη δυνατότητα εξειδίκευσης των φοιτητών τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλοσαξονικό δίκαιο και το Τμήμα της Φαρμακευτικής το μόνο ελληνόγλωσσο εκτός συνόρων. 

Τονίζεται πως όλοι οι φοιτητές ή απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν πλέον τη δυνατότητα να εγγραφούν απΆ ευθείας σε προχωρημένο εξάμηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων ακόμη και μη κοινών μαθημάτων. 

Τέλος να αναφερθεί πως εκατοντάδες μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα επιλέγουν τα εξ αποστάσεως αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου (δεν χρειάζεται μετακίνηση στην Κύπρο), με έμφαση κυρίως στις Επιστήμες της Αγωγής (Ειδική Αγωγή, Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων) και το MBA. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτησή τους καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. 

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό) και στο 6972 406560.

Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας). 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved