nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες από το Ίδρυμα Fulbright

Αθήνα 31.7.2014, 14:23

Τις υποτροφίες του νέου κύκλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Φούλμπραϊτ (Fulbright Foundation). Αφορούν σπουδές στις ΗΠΑ και απευθύνονται σε έλληνες ακαδημαϊκούς - ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές, καθηγητές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Αναλυτικά:

Πρόγραμμα για μεταπτυχιακούς φοιτητές
Εγγραφή από Τρίτη  7 Οκτωβρίου 2014 έως Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης:  Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών. Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται  για τους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στον κλάδο τους και σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό. 
Αναλυτικές πληροφορίες:  http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html

Πρόγραμμα για επιστήμονες
Εγγραφή από Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014  έως Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης: Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014
 Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών και ερευνητές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα  (4) χρόνια επαγγελματικής εµπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Αίτηση µπορούν να υποβάλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυµούν να δώσουν διαλέξεις ή να κάνουν έρευνα σε Πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, µε τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια από τρεις έως έξι (3-6) µήνες και αφορούν όλους τους επιστημονικούς κλάδους. 
Αναλυτικές πληροφορίες:  http://www.fulbright.gr/greek_research.html

Πρόγραμμα για καλλιτέχνες
Εγγραφή  από Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 έως Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης:  Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015. 
Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια επαγγελµατικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν  να μελετήσουν, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες στους τομείς των Καλών Τεχνών, της δημιουργικής γραφής, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, και των ψηφιακών τεχνών (Visual and Digital Arts). Το Ίδρυμα δίνει έμφαση σε  πρωτοποριακές προτάσεις οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης σε μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ της Ελλάδος και των Η.Π.Α.  
Αναλυτικές πληροφορίες:  http://www.fulbright.gr/greek_art.htm

Πρόγραμμα για καθηγητές
Study of the United States Institutes (SUSI)
Εγγραφή από Τρίτη  9 Σεπτεμβρίου 2014 έως Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης: Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Το «Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών», ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας έξι εβδομάδων, απευθύνεται σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν Αγγλικά, καθώς και σε επαγγελματίες που ασχολούνται µε την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων. Πρόκειται για σεμινάριο µε σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τη διεύρυνση των προγραμμάτων σπουδών σε εκπαιδευτικά Ιδρύµατα και σχολικά συστήµατα. Τα σχετικά σεμινάρια του Ινστιτούτου σε Πανεπιστήμια των Ηνωµένων Πολιτειών εστιάζουν σε θέµα ή αντικείμενο που συνδέεται µε τις Αμερικανικές Σπουδές. 
Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.fulbright.gr/greek_educators.html
 
Πρόγραμμα για επιστήμονες
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης: 1 Δεκεμβρίου 2014.
To πρόγραμμα Fulbright Schuman (Φούλμπραϊτ-Σουμάν) διαχειρίζεται η Επιτροπή Εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ των Η.Π.Α., του Βελγίου και του Λουξεμβούργου (Commission for Educational Exchange between the United States, Belgium and Luxembourg), με έδρα τις Βρυξέλλες, και απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. Το Ίδρυμα Fulbright Ελλάδας παρέχει πληροφορίες και συντονίζει τις συνεντεύξεις των Ελλήνων επιστημόνων. 
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν καθηγητές κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και ερευνητές/φοιτητές κατά τη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών σε επιστημονικούς κλάδους που έχουν σχέση με θέματα της Ε.Ε. ή με σχέσεις Η.Π.Α.-Ε.Ε. για διαλέξεις ή για να διεξάγουν  έρευνα σε Πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών µε τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Αίτηση μπορούν αν υποβάλουν επίσης επαγγελματίες σε διοικητικές θέσεις στο χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης (στελέχη Γραφείων Διεθνών Σχέσεων/προγραμμάτων ανταλλαγών, στελέχη Γραφείων Διασύνδεσης). Οι υποτροφίες, ανάλογα με την κατηγορία, έχουν διάρκεια από τρεις  (3) ή έξι (6) μήνες (το λιγότερο) έως εννέα (9) μήνες (το μέγιστο). 

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.fulbrightschuman.eu/grants-eu-citizens/,  www.fulbright.gr

Εγγραφές - πληροφορίες
Για την εγγραφή στα προγράμματα, αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την συντονίστρια του Ελληνικού Προγράμματος του Fulbright, κα Els Hanappe, τηλεφωνικά στα 210-7241811-812 (εσωτ.203), Δευτέρα ως Πέμπτη 10.00-14.30, στο φαξ: 210-7226510 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση greekprogram@fulbright.gr ή επίσης να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Fulbright www.fulbright.gr. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved