nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες εξωτερικού για πτυχιούχους νομικής

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.10.2014, 12:06

Η ∆ιαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήµατος Α. Γαζή προκηρύσσει τη χορήγηση δύο ετήσιων υποτροφιών σπουδών στο εξωτερικό για µεταπτυχιακές σπουδές σε τουλάχιστον πτυχιούχο Νοµικής Σχολής ή Σχολής συναφών σπουδών ελληνικού ή αλλοδαπού οµοταγούς Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος. 

Οι µεταπτυχιακές σπουδές θα πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα µε την ακόλουθη σειρά: α. για τη σπουδή του ρωµαϊκού δικαίου, β. του αρχαίου ελληνικού (και όχι του ελληνιστικού δικαίου), γ. του βυζαντινού (και όχι του µεταβυζαντινού δικαίου).

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν αναλόγως λατινικά ή αρχαία ελληνικά και τουλάχιστον γερµανικά ή να εξασφαλίσουν την εκµάθηση των γλωσσών αυτών. Σε περίπτωση που δεν εµφανιστούν ικανοί υποψήφιοι για τη σπουδή της ιστορίας του δικαίου, θα χορηγηθούν υποτροφίες µεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό για νοµικούς αποκλειστικά κλάδους, περιλαµβανοµένης και της κοινωνιολογίας του δικαίου. 

Το ετήσιο ποσό κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε ευρώ 15.000,00 (µείον τις νόµιµες κρατήσεις). Κάθε υποτροφία µπορεί να ανανεώνεται, κατά την κρίση της Επιτροπής, για ένα ακόµη έτος µετά από αξιολόγηση του πρώτου έτους σπουδών των δικαιούχων των υποτροφιών. 

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η επιλογή των επικρατέστερων υποψηφίων θα γίνει µε κριτήρια την επιστηµονική τους επίδοση όπως προκύπτει από τους τίτλους σπουδών, την αναλυτική βαθµολογία και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θεωρήσουν πρόσφορο για τη διαµόρφωση της γνώµης της Επιτροπής. 
 
Οι υποτροφίες µπορούν να ανανεώνονται κατόπιν αξιολογήσεως της προόδου του υποτρόφου στις σπουδές του, ενόψει και των οικονοµικών δυνατοτήτων του κληροδοτήµατος.

Οι υπότροφοι υποχρεούνται να υποβάλουν την εγγραφή τους, έκθεση προόδου εξαµηνιαίως συνοδευόµενη από επιστολή του καθηγητή µε τον οποίο συνεργάζονται, και πλήρη απολογισµό της προόδου τους στο τέλος της χρονιάς. 

Η Επιτροπή µπορεί να καλεί προς ενηµέρωσή της, πριν από τη χορήγηση υποτροφιών, τόσο τους υποψηφίους για τη χορήγηση της υποτροφίας όσο και τους δικαιούχους υποτροφίας προς ενηµέρωσή της για την πορεία των σπουδών τους, οποτεδήποτε καθΆ όλο το διάστηµα για το οποίο θα χορηγείται αυτή. Επίσης η Επιτροπή µπορεί οποτεδήποτε να διακόπτει τη χορήγηση της υποτροφίας, εάν κατά την κρίση της παύουν να πληρούνται οι όροι υπό τους οποίους αυτή χορηγήθηκε. 

Οι αιτήσεις µετά των απαιτούµενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση των υποτροφιών πρέπει να υποβληθούν το αργότερο µέχρι την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, στο Πρωτόκολλο της Γραµµατείας της Νοµικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, οδός Ακαδηµίας 45, Αθήνα, Τ.Κ. 10672, ισόγειο (∆ευτέρα και Τετάρτη και ώρα 11.00-13.00). 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved