nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες σε 40 έλληνες της διασποράς

Αθήνα 5.3.2016, 5:06

Πρόγραμμα υποτροφιών για 40 έλληνες της διασποράς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να επισκεφτούν ελληνικά πανεπιστήμια και να αναπτύξουν συνεργατικές και παραγωγικές σχέσεις ανάμεσα στους φοιτητές, στους πανεπιστημιακούς και στα ιδρύματα, θα υλοποιήσει τα δύο προσεχή χρόνια το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education - IIE), χάρη σε δωρεά ύψους 1,25 εκατ. δολάρια που θα λάβει από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι υπότροφοι -μεταξύ άλλων- θα διδάξουν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, θα σχεδιάσουν τη διδακτέα ύλη και θα εκπονήσουν μελέτες σε πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

«Οι κοινότητες της ελληνικής διασποράς σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν, και θα είναι πάντα, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς έχει στόχο να ενεργοποιήσει τους έλληνες πανεπιστημιακούς εκτός Ελλάδος, που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας» δήλωσε η Σάρα Νίνταμ από την Ομάδα Διαχείρισης Δωρεών του ΙΣΝ. «Με την πάροδο των ετών, πολλές ελληνικής καταγωγής επιστήμονες έχουν δημιουργήσει διακεκριμένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά πανεπιστήμια. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διατηρήσει πνευματικούς δεσμούς με την πατρίδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη προσπάθεια κινητοποίησής τους. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα εμπνεύσει βραχυπρόθεσμες συνεργασίες, καθώς και σταθερές σχέσεις, για το μακροπρόθεσμο όφελος της Ελλάδας, περιορίζοντας το φαινόμενο της διαρροής εγκεφάλων, που έχει φτάσει ανησυχητικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Allan Goodman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, δήλωσε: «Η Γενναιόδωρη επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καταδεικνύει τη δέσμευση του Ιδρύματος για την επέκταση του ανθρώπινου κεφαλαίου στην Ελλάδα και επενδύει σε μακροπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη της χώρας». Proslipsis.gr

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρότυπο του επιτυχημένου προγράμματος Carnegie African Diaspora Fellowship Program που υλοποίησε το IIE σε συνεργασία με το Carnegie Corporation of New York, και το οποίο έφερε σε επαφή 110 αφρικανούς πανεπιστημιακούς της διασποράς με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Αφρική, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Το IIE θα αξιοποιήσει το εκτενές δίκτυό του για τη σύσταση ενός γνωμοδοτικού συμβουλίου, σε πλήρη συντονισμό με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Fulbright Foundation στην Ελλάδα, ώστε να προσεγγίσει περαιτέρω διοικητικά στελέχη και μέλη του διδακτικού προσωπικού στα ελληνικά πανεπιστήμια, και θα ξεκινήσει μία ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να μπορέσει να κατευθύνει τους εξειδικευμένους μελετητές προς τις κατάλληλες ευκαιρίες υποτροφιών. Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το IIE θα παρέχει υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης έργου (project management) τόσο στα  ελληνικά ιδρύματα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όσο και στους υποτρόφους του GDFP.

Κάθε πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία ανάμεσα στο εκάστοτε ίδρυμα υποδοχής και τον αντίστοιχο επισκέπτη καθηγητή, ενώ οι αιτήσεις για τα προγράμματα υποβάλλονται από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η διαδικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουνίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως την 1η Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστούν για τον πρώτο γύρο των δωρεών. Τόσο τα ιδρύματα, όσο και οι υποψήφιοι υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί για πιθανή χρηματοδότηση. Οι πανεπιστημιακοί οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  μπορούν να επικοινωνήσουν για περαιτέρω πληροφορίες με το ΙΙΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση GreekDiaspora@IIE.org.

 Proslipsis.gr

© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved