nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
43 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

 

Αθήνα 24.12.2004
Συνολικά 43 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005 – 2006, θα χορηγήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Ειδικότερα, για 40 υποτροφίες του ετήσιου προγράμματος αίτηση μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές ΑΕΙ των εξής επιστημονικών κλάδων:

- Βιολογίας

- Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Οικονομικών Σχολών, για ΜΒΑ ή για ειδίκευση στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων

- Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

- Περιβαλλοντικών Επιστημών

- Πληροφορικής

- Φυσικής, για ειδίκευση στην Ιατρική Φυσική - Ιατρική Τεχνολογία

- Ιατρικής, για έρευνα στην Ογκολογία, τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος ή τα Καρδιoαγγειακά Νοσήματα. Επίσης για σπουδές στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας.

- Μηχανικών Πολυτεχνικών Σχολών, για ειδίκευση στη Μηχανική Περιβάλλοντος, Μηχανική Ιατρική Ιατρική Τεχνολογία

- Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, για ειδίκευση στην Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική.

Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ. όλων των παραπάνω επιστημονικών κλάδων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υποτροφία στο Ίδρυμα και για τη λήψη πτυχίου ΜΒΑ.


Προϋποθέσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω υποτροφίες θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Να έχουν ελληνική ιθαγένεια.

- Να έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.

- Να γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν. Η γνώση αυτή να προκύπτει από το πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 550 (215) τουλάχιστον μονάδες, IELTS 6,5 για τις Αγγλόφωνες χώρες, τουλάχιστον το Superieur III ή Sorbonne II για Γαλλόφωνες χώρες και το Mittelstuffe II με άριστα για Γερμανόφωνες χώρες.

- Ο μέσος όρος βαθμολογίας των μαθημάτων των ετών σπουδών για τον τελειόφοιτ,ο καθώς και ο βαθμός πτυχίου γιά τον πτυχιούχο, να είναι τουλάχιστον 8 για όλες τις Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων, η αναφορά Bien (16/20) γιά τα Γαλλικά Πανεπιστήμια, First Class Honours, γιά τα Αγγλικά Πανεπιστήμια, 3,2 μόρια στα 4 γιά τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια και Sehr Gut (1.5) γιά τα Γερμανικά Πανεπιστήμια.

- Να είναι ηλικίας έως 30 ετών και έως 35 ενάν πρόκειται για γιατρούς. Ειδικά για τους γιατρούς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και η μετεκπαίδευσή τους να μην είναι μέρος της απόκτησης ειδικότητας. Για τους γιατρούς που επιθυμούν να ειδικευθούν στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας αρκεί η λήψη του πτυχίου της Ιατρικής.

 

Πανεπιστήμιο TUFTS

Το Ίδρυμα θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 μία επιπλέον υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στην έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου TUFTS.  Η υποτροφία αυτή αφορά τους κλάδους: Γεωπολιτικής, Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου. Διεθνών Οικονομικών, Διεθνών Σχέσεων, Διπλωματίας και Διπλωματικής Ιστορίας και εφ΄ όσον υπάρχει αντικείμενο έρευνας τούτο θα πρέπει να συνδέεται  με την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

 Η υποτροφία χορηγείται για δύο έτη με δυνατότητα επεκτάσεως και για τρίτο χρόνο.

 

Διδακτορικές διατριβές

Τέλος, το Ίδρυμα θα χορηγήσει δύο υποτροφίες  για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην έδρα "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της  Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (Hellenic Observatory, European Institute, London School of Economics and Political Science) με θέμα :

- Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Πολιτική με επίκεντρο τη σχέση της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή  Ένωση ή

- Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος στο πλαίσιο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και / ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν  για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

 

Αιτήσεις
Οι υποτροφίες χορηγούνται μόνον γιά σπουδές πλήρους παρακολούθησης και όχι γιά σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση γιά μία μόνο ειδίκευση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2005. Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται από τον ίδιο τον υποψήφιο, με αντιπρόσωπο ή ταχυδρομικά (όχι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), και θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύται από τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα από την Γραμματεία του Ιδρύματος (Λεωφ. Αμαλίας 20, Αθήνα, 6ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10 έως 12 π.μ. ή  στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.bodossaki-foundation.gr.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved