nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Δύο υποτροφίες εξωτερικού από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (8/1/07)


Αθήνα 8.1.2007, 09:12
Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 χορηγεί το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

* Η πρώτη αφορά μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολλέγιο St Peter's του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και είναι τριετούς διάρκειας. Αφορά όλους τους κλάδους Θετικών Επιστημών και Βιοϊατρικής και απευθύνεται σε Πτυχιούχους ή Τελειόφοιτους φοιτητές Α.Ε.Ι. Στην περίπτωση των ιατρών, θα προτιμηθεί η έρευνα στις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, την ογκολογία και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Οι γενικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι:
1. Οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες την ιθαγένεια και το γένος
2. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
3. Βαθμός πτυχίου τουλάχιστον 8 ή αντίστοιχος βαθμός ξένου Πανεπιστημίου.
4. Η ηλικία των υποψηφίων να μην είναι μεγαλύτερη των 30 ετών και των ιατρών των 35 ετών, κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως.
5. Η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων για να αντιμετωπίσουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν στον πρύτανη (Master) του Κολλεγίου St Peter΄s αίτηση στην αγγλική γλώσσα που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος, ειδική για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στην αίτηση θα επισυνάπτονται :
- σύντομο βιογραφικό σημείωμα
- σύντομη περιγραφή της έρευνας που προτίθεται ο υποψήφιος να κάνει
- επιστολή του καθηγητού που θα αναλάβει την επίβλεψη του υποψηφίου, εφ΄όσον υπάρχει (βλ. σημείωση)
- ονόματα δύο προσώπων που μπορούν να δώσουν συστάσεις για τον υποψήφιο. Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να στείλουν τις συστατικές επιστολές απ’ ευθείας στον επικεφαλής του Κολλεγίου (to the Master, St Peter's College, Oxford OX1 2DL). Οι αιτήσεις και οι συστατικές επιστολές πρέπει να υποβληθούν ή να ταχυδρομηθούν το αργότερο μέχρι τη 16η Φεβρουαρίου 2007.

Συνιστάται στους υποψήφιους να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το Τμήμα του Πανεπιστημίου στο οποίο προτίθενται να κάνουν έρευνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν επιβλέποντα. Οι υποψήφιοι στην αίτησή τους θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να επισυνάπτουν επιστολή του καθηγητού που θα αναλάβει την επίβλεψη ή του Τμήματος που θα δεχθεί τον υποψήφιο. Υποψήφιοι, που έχουν προεπιλεγεί για συνέντευξη, μπορούν να ζητήσουν να έρθουν σε επαφή με το σχετικό Τμήμα, κατά τον χρόνο των συνεντεύξεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, τηλ.: 210-3237804 και 210-3237973 ή στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.bodossaki.gr ή στη διεύθυνση του Κολλεγίου www.spc.ox.ac.uk

* Η δεύτερη υποτροφία χορηγείται για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην έδρα "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (Hellenic Observatory, European Institute, London School of Economics and Political Science) σε ένα από τα ακόλουθα θέματα:
- Οικονομική Πολιτική και Επίδοση στην Ελλάδα
- Δημόσια Διοίκηση και Μεταρρύθμιση
- Δημόσια Πολιτική και Δομικές Μεταρρυθμίσεις
- Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ελλάδα, Ασφάλεια και Άμυνα

Η υποτροφία χορηγείται για δύο χρόνια με δυνατότητα επεκτάσεως και για τρίτο χρόνο και οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις εξής γενικές προϋποθέσεις:
- H ελληνική ιθαγένεια των υποψηφίων.
- Ηλικία όχι μεγαλύτερη των 30 ετών.
- Βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 8 ή αντίστοιχο βαθμός ξένου Πανεπιστημίου.
- Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
- Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο χώρο των Kοινωνικών Eπιστημών.
- Περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων για να αντιμετωπίσουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 16η Φεβρουαρίου 2007, μετά την οποία καμμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνεται και ταχυδρομικά, αλλά όχι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από 10.00 - 13.00 στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 23 Α, 106 74 Αθήνα, 3ος όροφος, τηλ.: 210-3237804 ή 210-3237973, φαξ 210-3237976 ή στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.bodossaki.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved