nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες σε αλλοδαπούς και ελληνικής καταγωγής επιστήμονες για έρευνα (10/1/07)


Αθήνα 10.1.2007, 12:27
Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 13ο ετήσιο πρόγραμμα ερευνητικών χορηγιών και εκπαιδευτικών υποτροφιών με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2007, το οποίο απευθύνεται σε αλλοδαπούς, μέλη Εθνικών Ακαδημιών, πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, ερευνητές κατόχους διδακτορικού τίτλου, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαιδεύσεως, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως ξένη, και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες.

Οι κλάδοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι:
- Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Φιλολογία, Λογοτεχνία, Γλωσσολογία, Θεολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία
- Πολιτική Επιστήμη: Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Δημόσια Διοίκηση, Διεθνείς Σχέσεις, Μ.Μ.Ε.
- Νομική Επιστήμη
- Οικονομικές Επιστήμες
- Αρχιτεκτονική
- Καλές Τέχνες: Εικαστικά, Μουσική, Χορός, Θέατρο, Φωτογραφία, Κινηματογράφος

Το πρόγραμμα καλύπτει επιστημονική έρευνα, μετεκπαίδευση και καλλιτεχνική δημιουργία η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και μόνο για τους κλάδους που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Κατ' αρχήν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο αλλογενείς αλλοδαποί. Δικαίωμα συμμετοχής, ειδικά για ορισμένες ερευνητικές χορηγίες, έχουν κατ' εξαίρεση και οι Κύπριοι πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται και κατοικούν μονίμως εκτός Ελλάδος.

Κατ' εξαίρεσιν επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν αλλοδαποί ελληνικής καταγωγής (από δευτέρας γενεάς και εξής), μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού που φοιτούν σε αλλοδαπά πανεπιστήμια ή εργάζονται και διαμένουν μονίμως στην αλλοδαπή. Ειδικότερα, ορισμένες ερευνητικές χορηγίες αφορούν και σε Έλληνες την καταγωγή ή ιθαγένεια, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν δεκαετή τουλάχιστον ακαδημαϊκή επαγγελματική απασχόληση σε πανεπιστήμια ή ακαδημαϊκού επιπέδου ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Η ως άνω διευκρίνηση αφορά επίσης στους διδασκάλους της ελληνικής γλώσσας και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ελληνικής καταγωγής ή ιθαγένειας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο στην αλλοδαπή και έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Ελλάδος τουλάχιστον από δεκαπενταετίας.

Η έγκριση ή μη της χορηγίας ή υποτροφίας γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος κατά την απόλυτη κρίση του. Το ΔΣ του Ιδρύματος λαμβάνει υπ' όψιν του αλλά δεν δεσμεύεται από τις εισηγήσεις επιστημονικών επιτροπών που ορίζει το ίδιο. Επομένως το ΔΣ εγκρίνει ή όχι τις αιτήσεις χωρίς καμμία αιτιολογία. Οι διαβουλεύσεις του ΔΣ και οι εισηγήσεις των επιστημονικών επιτροπών είναι εμπιστευτικές και δεν ανακοινώνονται υπό οιεσδήποτε συνθήκες στους υποψηφίους. Η υποβολή αιτήσεως σημαίνει πλήρη αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων της προκηρύξεως.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες αυτές είναι η 28η Φεβρουαρίου 2007.

* Για να δείτε το αναλυτικό τεύχος της προκήρυξης, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved