nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
57 υποτροφίες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (26/1/07)


Aθήνα 26.1.2007, 18:25
Συνολικά 57 υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές σε Ελληνικά ΑΕΙ ή Πανεπιστήμια άλλων χωρών για το ακαδ. έτος 2007 – 2008, προκηρύσσει το ϊδρυμα Μποδοσάκη.

Ειδικότερα, για τις 55 υποτροφίες αίτηση μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές ΑΕΙ των εξής επιστημονικών κλάδων:
* Βιολογίας
* Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Οικονομικών Σχολών, για ΜΒΑ ή για ειδίκευση στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων
* Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
* Περιβαλλοντικών Επιστημών
* Πληροφορικής
* Φυσικής, για ειδίκευση στην Ιατρική Φυσική - Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική
* Ιατρικής, για έρευνα στην Ογκολογία, τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος ή τα Καρδιoαγγειακά Νοσήματα. Επίσης για σπουδές στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας.
*
Μηχανικών Πολυτεχνικών Σχολών. για ειδίκευση στη Μηχανική Περιβάλλοντος, Μηχανική Ιατρική – Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική
*
Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, για ειδίκευση στην Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική.
*
Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για ειδίκευση στην Ιατρική Τεχνολογία, Νανοτεχνολογία και Ρομποτική.

Οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ όλων των παραπάνω επιστημονικών κλάδων μπορούν να υποβάλλουν στο Ίδρυμα αίτηση για υποτροφία για τη λήψη πτυχίου ΜΒΑ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες την ιθαγένεια ή το γένος και περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, ενώ θα πρέπει να έχουν γνώση της γλώσσας της χώρας που επιθυμούν να σπουδάσουν. Η γνώση αυτή να προκύπτει από το πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 550 (215) τουλάχιστον μονάδες, IELTS 6,5 για τις Αγγλόφωνες χώρες, τουλάχιστον το Superieur III ή Sorbonne II για Γαλλόφωνες χώρες και το Mittelstuffe II με άριστα για Γερμανόφωνες χώρες. Επίσης, ο μέσος όρος βαθμολογίας των μαθημάτων των ετών σπουδών για τους τελειόφοιτους καθώς και ο βαθμός πτυχίου για τους πτυχιούχους πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 για όλες τις Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η αναφορά Bien (16/20) γιά τα Γαλλικά Πανεπιστήμια, First Class Honours, γιά τα Αγγλικά Πανεπιστήμια, 3,2 μόρια στα 4 γιά τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια και Sehr Gut (1.5) γιά τα Γερμανικά Πανεπιστήμια.

Ως προς την ηλικία, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 30 ετών και των ιατρών μεγαλύτερη των 35. Ειδικά για τους Ιατρούς απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι οι υποψήφιοι να έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και η μετεκπαίδευσή τους να μην είναι μέρος της απόκτησης ειδικότητας, στην περίπτωση όμως που επιθυμούν να ειδικευθούν στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων ή στη Διοίκηση τομέα Δημόσιας Υγείας θα γίνονται δεκτοί τελειόφοιτοι ή και πτυχιούχοι της Ιατρικής.

Οι υποτροφίες χορηγούνται μόνον γιά σπουδές πλήρους παρακολούθησης. Αιτήσεις γιά σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτές. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μία μόνο ειδίκευση.

Προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 16η Φεβρουαρίου 2007, μετά την οποία καμμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.
– Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται από τον ίδιο τον υποψήφιο, με αντιπρόσωπο ή ταχυδρομικά (όχι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).
– Καμμιά αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα από την Γραμματεία του Ιδρύματος (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 23Α, 3ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10 έως 12 π.μ. ή από το Διαδίκτυο στην Δ/νση www.bodossaki.gr.

Άλλες υποτροφίες
Το 'Ιδρυμα θα χορηγήσει δύο ακόμα υποτροφίες για διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

* Μία υποτροφία για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην έδρα "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (Hellenic Observatory, European Institute, London School of Economics and Political Science) σε ένα από τα ακόλουθα θέματα:
- Οικονομική Πολιτική και Επίδοση στην Ελλάδα
- Δημόσια Διοίκηση και Μεταρρύθμιση
- Δημόσια Πολιτική και Δομικές Μεταρρυθμίσεις
- Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ελλάδα, Ασφάλεια και Άμυνα

Οι υποτροφίες χορηγούνται για δύο χρόνια με δυνατότητα επεκτάσεως και για τρίτο χρόνο και προϋποθέσεις είναι:
- H ελληνική ιθαγένεια των υποψηφίων.
- Ηλικία όχι μεγαλύτερη των 30 ετών.
- Βαθμός πτυχίου τουλάχιστον 8 ή αντίστοιχος βαθμός ξένου Πανεπιστημίου.
- Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
- Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο χώρο των Kοινωνικών Eπιστημών.
- Η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων για να αντιμετωπίσουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 16η Φεβρουαρίου 2007, μετά την οποία καμμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνεται και ταχυδρομικά, αλλά όχι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

* Μία υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στο Κολλέγιο St Peter's του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τριετούς διάρκειας.

Η υποτροφία αυτή αφορά όλους τους κλάδους Θετικών Επιστημών και Βιοϊατρικής και απευθύνεται σε Πτυχιούχους ή Τελειόφοιτους φοιτητές ΑΕΙ Στην περίπτωση των ιατρών, θα προτιμηθεί η έρευνα στις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, την ογκολογία και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Οι γενικές προϋποθέσεις χορηγήσεως της υποτροφίας είναι :
1. Οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες την ιθαγένεια και το γένος
2. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
3. Βαθμός πτυχίου τουλάχιστον 8 ή αντίστοιχος βαθμός ξένου Πανεπιστημίου.
4. Η ηλικία των υποψηφίων να μην είναι μεγαλύτερη των 30 ετών και των ιατρών των 35 ετών, κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως.
5. Η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων για να αντιμετωπίσουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν στον πρύτανη (Master) του Κολλεγίου St Peter΄s αίτηση στην αγγλική γλώσσα που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος, ειδική για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στην αίτηση θα επισυνάπτονται :
- σύντομο βιογραφικό σημείωμα
- σύντομη περιγραφή της έρευνας που προτίθεται ο υποψήφιος να κάνει
- επιστολή του καθηγητού που θα αναλάβει την επίβλεψη του υποψηφίου, εφ΄όσον υπάρχει (βλ. σημείωση)
- ονόματα δύο (2) προσώπων που μπορούν να δώσουν συστάσεις για τον υποψήφιο. Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να στείλουν τις συστατικές επιστολές απ’ ευθείας στον επικεφαλής του Κολλεγίου (to the Master, St Peter's College, Oxford OX1 2DL). Οι αιτήσεις και οι συστατικές επιστολές πρέπει να υποβληθούν ή να ταχυδρομηθούν το αργότερο μέχρι τη 16η Φεβρουαρίου 2007.

Συνιστάται στους υποψήφιους να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το Τμήμα του Πανεπιστημίου στο οποίο προτίθενται να κάνουν έρευνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν επιβλέποντα. Οι υποψήφιοι στην αίτησή τους θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να επισυνάπτουν επιστολή του καθηγητού που θα αναλάβει την επίβλεψη ή του Τμήματος που θα δεχθεί τον υποψήφιο. Υποψήφιοι, που έχουν προεπιλεγεί για συνέντευξη, μπορούν να ζητήσουν να έρθουν σε επαφή με το σχετικό Τμήμα, κατά τον χρόνο των συνεντεύξεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, τηλ. 210.32 37 804 και 210.32 37 973 ή στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.bodossaki.gr ή στη διεύθυνση του Κολλεγίου www.spc.ox.ac.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved