nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Δίοδος» για 50% φτηνότερο internet σε φοιτητές (30/1105)


Αθήνα 30.11.05, 13:45
Δίοδο στην πρόθεσή της να δώσει φτηνό interner στους φοιτητές ψάχνει η κυβέρνηση, ύστερα από την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας και την ψυχρολουσία που δέχθηκε κατόπιν από την απόπειρα του ΟΤΕ να επιβάλλει χαράτσι στις dial up συνδέσεις.

«Δίοδος» θα ονομάζεται η δεύτερη προσπάθεια που υπόσχεται μειωμένες κατά περίπου 50% τιμές σε φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας, το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μετά από 12 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας και θα αφορά περίπου 600.000 φοιτητές.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και του Ανοικτού Πανεπιστημίου, για χρονικό διάστημα για όσα έτη διαρκούν οι σπουδές τους και έναν επιπλέον. Επίσης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα Διπλώματος Ειδίκευσης και οι υποψήφιοι διδάκτορες, για δύο και τέσσερα έτη από την εγγραφή τους, αντίστοιχα.

Η σύνδεση θα είναι μόνιμη, στην οικία του φοιτητή στην περιοχή της πόλης φοίτησης, χωρίς ογκοχρέωση και με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 384/128 Kbps. Για την δρομολόγηση της κίνησης προς το διεθνές Internet θα αξιοποιηθεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο θα διασυνδέονται οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι ISP’s που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ήδη έχει αναπτυχθεί από την ΓΓΕΤ και λειτουργεί πιλοτικά ειδική δικτυακή πύλη (portal), στην οποία θα εισέρχεται κάθε φοιτητής για να ενημερώνεται για τις προσφορές των εταιρειών και να συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής του στο πρόγραμμα. Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου θα γίνει αμέσως μετά την επιτυχή συμπλήρωση της αναγκαίας πιλοτικής λειτουργίας του όλου συστήματος, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα αξιολογείται και θα εποπτεύεται από ειδική Επιτροπή παρακολούθησης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα συναρμόδια Υπουργεία (ΥΠΑΝ, ΥΠΕΠΘ, ΥΜΕ), καθώς και εκπρόσωποι των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος, όπως ο κανονισμός λειτουργίας οι προϋποθέσεις συμμετοχής των Παρόχων, ιστοσελίδα αιτήσεων φοιτητών, κλπ, θα ανακοινωθούν εντός του έτους, σύμφωνα με την πρόοδο του πιλοτικού έργου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας) και υπεύθυνος του έργου ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσανάκας. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210 – 74.74.270, 210 – 74.74.259 και Fax: 210 - 74.74.490.

Υπολογιστές αρίστων
Θέμα χρόνου είναι και η υλοποίηση της έτερης εξαγγελίας, για δωρέαν χορηγία ηλεκτρονικών υπολογιστών στους αριστούχους φοιτητές, δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved