ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αντίθετος με τις αλλαγές στα υπουργεία ο Ι. Πανάρετος

 

Αθήνα 25.6.2012, 16:45

Την αντίθεσή του για τις επικείμενες αλλαγές στην δομή της διοίκησης στα υπουργεία και ιδίως στο υπουργείο Παιδείας εκφράζει, με ανακοίνωση που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος.

Στην ανακοίνωση με τίτλο: "Οι αλλαγές στην δομή της κυβέρνησης, η παιδεία, η έρευνα και η δια βίου μάθηση", ο κ. Πανάρετος αποδέχεται κατ' αρχήν την δυνατότητα μιας νέας κυβέρνησης να αλλάξει την δομή της κυβέρνησης, αναρωτιέται ωστόσο αν αυτό θα βοηθήσει την λειτουργία της διοίκησης σε μια στιγμή που η τελευταία είναι αποδυναμωμένη και χρειάζεται να συνεισφέρει πολλά στην αναδιοργάνωση του κράτους.

"Αναρωτήθηκαν όσοι σχεδίασαν τις αλλαγές αυτές τον χρόνο που θα απαιτηθεί μέχρις ότου γίνουν λειτουργικές οι υπηρεσίες με την νέα τους δομή; Εχει την πολυτέλεια η χώρα να σπαταλά πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο και ατέλειωτες ανθρωποώρες σε οργανωτικές αλλαγές τέτοιας μορφής; Και μόνο για να φτιαχτούν τα νέα επιστολόχαρτα θα χρειαστεί καιρός. Πόσο μάλλον για να γίνει η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων και να βρεθεί ο νέος αρμόδιος για να βάζει υπογραφές".

Σχετικά με το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Πανάρετος προβλέπει ότι οι αλλαγές θα προκαλέσουν και άλλης μορφής προβλήματα. "Η μεταφορά της ΓΓΕΤ στο Παιδείας ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς αντίληψης ότι πλέον η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η έρευνα είναι αλληλένδετες και οι πολιτικές στους δυό αυτούς τομείς πρέπει να χαράσσονται από το ίδιο υπουργείο. Επίσης η ενίσχυση της δια βίου μάθησης ήταν από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των υπουργών παιδείας των χωρών της ΕΕ από την προηγούμενη δεκαετία. (Στις πολιτικές αυτές είχε συμφωνήσει και η χώρα μας επί ΝΔ επί υπουργείας Γιαννάκου). Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μεταφορά της αρμοδιότητας στο υπουργείο εργασίας; Αφορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, η μήπως εδράζεται στην αντίληψη ότι η δια βίου μάθηση χρειάζεται αποκλειστικά για την ανεργία;".

Ως σημαντικότερες αλλαγές στην δομή της κυβέρνησης, ο κ. Πανάρετος προσδιορίζει τις εξής:
- Η επιστροφή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στο νέο υπουργείο Ανάπτυξης και υποδομών από το υπουργείο Παιδείας.
- Η μεταφορά από το υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
- Η επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας - Θράκης και η συγχώνευση των υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών.
- Η επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας, στο οποίο επιστρέφει τόσο το Λιμενικό όσο και όλες οι σχετικές με τη Ναυτιλία υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
- Η επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού.
- Η επανίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, και η κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης.
- Η μετονομασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
-Η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με συγχώνευση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την μεταφορά σε αυτό από το υπουργείο Υγείας των διευθύνσεων Ανάπτυξης Αθλητισμού και «Άθλησης για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
- Η μεταφορά του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved