nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρωτιά για τους έλληνες εκπαιδευτικούς

Αθήνα 18.1.2016, 17:23

Συνολικά 255 έλληνες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στα πλαίσια της δράσης eTwinning, γεγονός που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ σαράντα χωρών.

Το γεγονός αποδεικνύει, κατά το υπουργείο Παιδείας, «την επιτυχία του προγράμματος, την υψηλή κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και τη δημιουργικότητα των ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Φέτος, η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης απένειμε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας συνολικά σε  1.634 εκπαιδευτικούς.  Η απόκτηση Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς  να συμμετέχουν στο διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning και ανοίγει το δρόμο για ακόμη πιο σημαντικές διακρίσεις. Το Φεβρουάριο του 2016, θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων που θα προκύψουν από τους κατόχους των Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.

Από το 2006 έως σήμερα έχουν βραβευθεί 29 φορές ελληνικά  σχολεία στις διάφορες κατηγορίες των  Ευρωπαϊκών Βραβείων  eTwinning, ενώ 2 από τα βραβευμένα ελληνικά σχολεία συμμετείχαν σε έργα που χαρακτηρίστηκαν ως τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη και βραβεύθηκαν με το “OveralleTwinningPrize”:
• Overall eTwinning Prize 2013, the Rainbow Village project - Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, Τρικάλων.
• Overall eTwinning Prize 2014, LYPS - Let Your Passion Shine-32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.

Η δράση eΤwinning (https://www.etwinning.net/) προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των ΤΠΕ, παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Το eTwinning επιβραβεύει τις προσπάθειες και τις εργασίες των εκπαιδευτικών μέσω ενός συστήματος απονομής Ετικετών Ποιότητας. Η απονομή Ετικέτας Ποιότητας στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των eTwinning δραστηριοτήτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν έργα eTwinning, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τα έργα τους για αξιολόγηση και να λάβουν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του έργου τους σε εθνικό επίπεδο. Τα έργα αξιολογούνται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: α) Παιδαγωγική Καινοτομία, β) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη, γ) Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών, δ) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών, ε) Χρήση της τεχνολογίας, ζ) Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση.

Η Κεντρική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης απονέμει, στη συνέχεια, στα καλύτερα και ποιοτικότερα έργα σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας που αποτελεί μία ακόμη πιο σημαντική διάκριση.

«Η ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη προϋποθέτει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεκτικότητα, ισότητα, δημοκρατία, ελευθερία έκφρασης και εξάλειψη των διακρίσεων σε όλες τις μορφές», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με αφορμή το γεγονός της βράβευσης. «Τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης απειλούνται από τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Η προάσπιση των παραπάνω ιδανικών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της παιδείας, όπου ρόλος της εκπαίδευσης στην προαγωγή των θεμελιωδών αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι σημαντικός.

Το eTwinning ενισχύει την συνεργατικότητα και την επικοινωνία. Η συμμετοχή των μαθητών στα εθνικά και κυρίως στα ευρωπαϊκά προγράμματα δημιουργεί ενεργητικούς και συνεργάσιμους πολίτες, βοηθά στην κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών και την κατάργηση των στερεοτύπων, διαμορφώνει ευρωπαίους πολίτες που σέβονται και στηρίζουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Συγχαίρω όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα έργα και εύχομαι την διεύρυνση του δικτύου eTwinning, στις δράσεις του οποίου η πολιτική ηγεσία θα σταθεί αρωγός».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved