Αθήνα 25.1.2017, 22:55
«Ανάπτυξη και διαχείριση ανταγωνιστικών προτάσεων για ευρωπαϊκά επιδοτούμενα έργα» είναι το θέμα σεμιναρίου, διάρκειας 20 ωρών, που θα υλοποιήσει στην Αθήνα η Science View, ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7, 8, 13, 14 Φεβρουαρίου 2017, σε τμήματα πρωινά ή απογευματινά (4ωρα).
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αρκετές ευκαιρίες για επιδότηση δράσεων υπάρχουν για το πρώτο εξάμηνο του 2017 από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Horizon 2020 και Erasmus+. «Tο σεμινάριο αυτό προσπαθεί να αναπτύξει στους συμμετέχοντες δεξιότητες οι οποίες θα τους «θωρακίσουν» ώστε να εμπλακούν σε επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα και να δώσουν λύσεις που αφορούν στους τομείς της Επιστήμης, των Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας, της Έρευνας & Ανάπτυξης, της Εκπαίδευσης και της Ανάπτυξης Δεξιοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι χρηματοδοτήσεις δράσεων φορέων, έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγχρόνως, έχει ενταθεί και ο ανταγωνισμός λόγω της αύξησης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως και του αριθμού των προτάσεων και των ιδεών. ΣΆ αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον οι σωστές βάσεις και η γνώση των κατάλληλων πρακτικών και μεθόδων, εξοπλίζουν τους οργανισμούς με τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να διασφαλίζεται τόσο η επιτυχία των προτάσεών τους, όσο και η σωστή διαχείριση τους. Επιπλέον η ενασχόληση με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ιδίως σε ανθρώπους που ξεκινάνε αυτή τη στιγμή την καριέρα τους, τους δίνει μια προοπτική σταθερής επαγγελματικής καριέρας που θα μπορεί συνεχώς να εξελίσσεται, σε μια εποχή που αυτό είναι το σημαντικότερο ζητούμενο».
Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Σεμινάριο υπολογίζονται ως εξής: 1. Απόκτηση γνώσεων για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις ευκαιρίες επιδότησης καινοτόμων ιδεών. 2. Απόκτηση βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη προτάσεων και την διαχείριση τους. 3. Δωρεάν υποστήριξη μετά το πέρας του σεμιναρίου σε όσους από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται με ολιγομελή τμήματα (μέχρι 10 άτομα) και θα έχει 2 παράλληλους κύκλους, πρωινό και απογευματινό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν είτε τον πρωινό είτε τον απογευματινό κύκλο ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής άνω των 10 ατόμων θα υπάρξει επιλογή με βάση τη σειρά αποστολής της δήλωσης. Οι επιπλέον ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου σε επόμενους κύκλους που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2017.
Ο κάθε κύκλος (σεμινάριο) είναι διάρκειας 20 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε 5 4ώρα. Τα 3 πρώτα 4ώρα (12 ώρες) περιλαμβάνουν τις γενικές αρχές που διέπουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος φορέας να επιδοτηθεί, παραδείγματα έργων αλλά και πρακτικά παραδείγματα για την συγγραφή προτάσεων και την διαχείριση τους. Οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν και σε πρακτικές ασκήσεις. Τα 2 επόμενα 4ώρα (8 ώρες) περιλαμβάνουν εργαστήρια όπου οι συμμετέχοντες (είτε σε ομάδες είτε μεμονωμένα) θα έχουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στην τεχνική ανάπτυξης ανταγωνιστικών προτάσεων αλλά και να εμπλακούν στη συγγραφή συγκεκριμένων βασικών μερών μιας πρότασης που στοχεύει να λάβει χρηματοδότηση.
Δωρεάν υποστήριξη Μετά το πέρας της εκπαίδευσης η εξειδικευμένη ομάδα της Science View θα υποστηρίξει την κατάθεση προτάσεων σε όσους από τους συμμετέχοντες ενδιαφερθούν. Η υποστήριξη αυτή θα παρέχεται εντελώς δωρεάν! Θα περιλαμβάνει καθοδήγηση, εμπλοκή σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης της πρότασης (μετά από την σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντα) καθώς και την επιμέλεια της τελικής πρότασης (εν είδη προ-αξιολόγησης). Επίσης η Science View θα μπορεί να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με σχετικούς Ευρωπαϊκούς φορείς για τη συνεργασία στην πρόταση και τη διαμόρφωση της απαραίτητης σύμπραξης για την υποβολή της πρότασης. Στο φυλλάδιο του σεμιναρίου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα.
Η Science View Η Science View είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την παροχή υπηρεσιών που γεφυρώνουν την απόσταση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα μέλη της Science View είναι κυρίως δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι της επιστήμης και έργο τους είναι η επικοινωνία και διάχυση των επιστημονικών και ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύτερο, όχι απαραίτητα επιστημονικά καταρτισμένο, κοινό με τον καλύτερο και πιο κατανοητό τρόπο.
* Διευθύνσεις: W: http://www.scienceview.gr E: info@scienceview.gr T: 00302109231955 / F: 00302109231956 Α: Misaraliotou 2, Acropolis, 117 42 Athens, Greece
© Proslipsis.gr Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή. Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε. |