ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Προβολή των αποτελεσμάτων του έργου «OliveFeed»

Proslipsis.gr | Αθήνα 06.02.2024, 22:37

H οργανωμένη και συστηματική καταγραφή των ερευνητικών αποτελεσμάτων των έργων που ολοκληρώνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η προβολή τους στην επιστημονική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό μέσω μηνιαίου ηλεκτρονικού τεύχους, αποτελεί πλέον μία δράση που συνδράμει σημαντικά στη διάχυση των επιτευγμάτων των ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου.

To τεύχος του Ιανουαρίου 2024 παρουσιάζει τα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου OliveFeed, την ερευνητική ομάδα που συνέβαλε στην εξαγωγή αυτών και τις σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Στόχος του Έργου OliveFEED ήταν η ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών εκχύλισης και απομόνωσης για την επεξεργασία/αξιοποίηση των παραπροϊόντων/αποβλήτων της ελαιουργίας, και η χρήση των παραχθέντων βιοδραστικών εκχυλισμάτων για την παραγωγή καινοτόμων βιολειτουργικών ζωοτροφών. Για την επιτυχή ολοκλήρωσή του συνεργάστηκαν 2 εταιρείες με μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο της παραγωγής, εμπορίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων και 4 ερευνητικοί φορείς με αποδεδειγμένη εμπειρία στα πεδία αξιοποίησης αγροτικών παραπροϊόντων/αποβλήτων και ανάπτυξης καινοτόμων ζωοτροφών.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα Έργου εστιάζονται στην ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, στην μείωση του κόστους παραγωγής των εγχώριων ζωοτροφών, στην ανάπτυξη και παρασκευή καινοτόμων βιολειτουργικών ζωοτροφών με τη χορήγηση των οποίων σε κρεο-/αυγοπαραγωγές όρνιθες να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας των εκτρεφόμενων πτηνών και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων τους (κρέας και αυγών). 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved