ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο Κανονισμός Γενικών και ειδικών αδειών και όρων παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.03.2024, 07:35

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων διαμόρφωσε τον Κανονισμό Γενικών και Ειδικών Αδειών και όρων παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει το πλαίσιο παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών υπό καθεστώς γενικών και ειδικών αδειών.

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες υπό καθεστώς γενικών αδειών περιλαμβάνουν το σύνολο των ταχυδρομικών υπηρεσιών, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες υπό καθεστώς ειδικής άδειας περιλαμβάνουν: α’) όσες εντάσσονται στην καθολική ταχυδρομική υπηρεσία, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 6 του ν. 4053/2012, ως ισχύει, ως ένα ελάχιστο σύνολο υπηρεσιών, συγκεκριμένης ποιότητας, το οποίο είναι διαθέσιμο σε κάθε χρήστη, ανεξάρτητα από το σημείο της Ελληνικής Επικράτειας στο οποίο βρίσκεται, μόνιμα και σε προσιτή τιμή και τις οποίες ο Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (Φ.Π.Κ.Υ.) είναι υποχρεωμένος να προσφέρει σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ανάθεσης με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως προβλέπεται στο άρθρο 7 του ως άνω νόμου και β’) όσες δεν διαφέρουν σημαντικά από τις υπηρεσίες του εδαφίου α’ της παρούσας παρ. και συνίστανται, μεταξύ άλλων, στην παροχή υπηρεσιών περισυλλογής, μεταφοράς, διαλογής και διανομής ταχυδρομικών αντικειμένων βάρους έως δύο (2) χιλιογράμμων και ταχυδρομικών δεμάτων βάρους έως είκοσι (20) χιλιογράμμων, βάσει των όρων, τους οποίους η Ε.Ε.Τ.Τ. θέτει στη σχετική απόφασή της, με την οποία χορηγεί την Ειδική Άδεια.

H εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού δεν περιορίζει τις υποχρεώσεις τις οποίες τυχόν έχουν οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την εν γένει κείμενη νομοθεσία, ιδίως δε όσον αφορά στους καταναλωτές, τα προσωπικά δεδομένα και τους Κανονισμούς της ΑΔΑΕ.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1670/2024. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved