ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Νομοθεσία για την εργασία στις ψηφιακές πλατφόρμες

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.04.2024, 20:34

Στην ΕΕ λειτουργούν περισσότερες από 500 ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας. Ο τομέας απασχολεί 28 εκατομμύρια εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 43 εκατομμύρια έως το 2025. 

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε νομοθεσία που ελπίζεται να διασφαλίσει τον ορθό καθορισμό του καθεστώτος απασχόλησης των εργαζομένων σε πλατφόρμες, δίνοντας τέλος στην ψευδή αυτοαπασχόληση. Ταυτόχρονα, ρυθμίζεται για πρώτη φορά στην ΕΕ η χρήση αλγορίθμων στον χώρο εργασίας. 

Η εισηγήτρια Elisabetta Gualmini (Σοσιαλιστές, Ιταλία), δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία «θα διορθώσει την ψευδή αυτοαπασχόληση, θα αποτρέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, θα προστατεύσει την πραγματική αυτοαπασχόληση και θα εισαγάγει πρωτοποριακούς κανόνες για τη διαχείριση αλγορίθμων. Αυτό θα αποτελέσει πραγματικό σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Η νομοθεσία πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να την ενσωματώσουν στην εθνική νομοθεσία τους.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved