ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Νέες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.04.2024, 21:17

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τους νέους κανόνες σχετικά με τη δέουσα επιμέλεια των επιχειρήσεων. H νέα οδηγία
ορίζει ότι οι επιχειρήσεις και οι συνεργάτες τους πρέπει να περιορίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούν οι δραστηριότητές τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον. 

Κάθε επιχείρηση πρέπει να διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της δεν έχουν προέλθει από καταναγκαστική εργασία, παιδική εργασία ή εργασιακή εκμετάλλευση καθώς και ότι δεν συμβάλλουν στη ρύπανση και τον περιορισμό της βιοποικιλότητας. 

Η εισηγήτρια Lara Wolters (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) επισήμανε ότι η νέα νομοθεσία «αποτελεί ορόσημο για την υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά καθώς και ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η εκμετάλλευση των ανθρώπων και του πλανήτη από τις εταιρείες που επιδεικνύουν νοοτροπία Άγριας Δύσης».

Η νομοθεσία πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ 20 μέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να την ενσωματώσουν στις εθνικές νομοθεσίες.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved