ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο οικολογικός σχεδιασμός γίνεται ο ευρωπαϊκός κανόνας

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.04.2024, 21:17

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη νομοθεσία για τον οικολογικό σχεδιασμό, η οποία θεσπίζει απαιτήσεις περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για τα περισσότερα προϊόντα που πωλούνται στην ΕΕ. 

Οι νέοι κανόνες στοχεύουν στο να διευρύνουν τον κύκλο ζωής των προϊόντων, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά και διευκολύνοντας την επαναχρησιμοποίηση, την αναβάθμιση, την επισκευή και την ανακύκλωσή τους. Επιπροσθέτως, επιδιώκεται να χρησιμοποιούνται λιγότεροι πόροι, ενέργεια και νερό για την παραγωγή τους.

Η εισηγήτρια Alessandra Moretti (Σοσιαλιστές, Ιταλία) δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να τερματιστεί το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης που είναι τόσο επιβλαβές για τον πλανήτη μας, την υγεία μας και την οικονομία μας. Τα νέα προϊόντα θα σχεδιάζονται με τρόπο που θα ωφελεί όλους, θα σέβεται τον πλανήτη μας και θα προστατεύει το περιβάλλον. Τα βιώσιμα προϊόντα θα καταστούν ο κανόνας, επιτρέποντας στους καταναλωτές να εξοικονομούν ενέργεια, να επισκευάζουν και να κάνουν έξυπνες περιβαλλοντικές επιλογές όταν πραγματοποιούν αγορές». 

Το Συμβούλιο πρέπει τώρα να εγκρίνει τον κανονισμό για να τεθεί σε ισχύ.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved