ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέτρα για την αλιεία γαρίδας στο Ιόνιο

Proslipsis.gr | Αθήνα 03.06.2024, 16:36

Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή πολυετούς σχεδίου διαχείρισης για τη βιώσιμη αλιεία των αποθεμάτων γιγαντιαίας κόκκινης γαρίδας Αristaeomorpha foliacea, και γαλαζοκόκκινης γαρίδας Αristeus antennatus στη Θάλασσα του Ιονίου, λαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Τα μέτρα είναι τα εξής:
1. Η στοχευόμενη αλιεία των ειδών του άρθρου 1, διενεργείται από αλιευτικά σκάφη τα οποία διαθέτουν εν ισχύ αλιευτική άδεια, και επίσης τους έχει χορηγηθεί, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπΆ αρ. 271/2576/09-01-2014 υπουργικής απόφασης  (ΒΆ 58), άδεια αλίευσης για το αλιευτικό εργαλείο τράτα βυθού με πόρτες (κωδικός εργαλείου OTB).
2. Τα αλιευτικά σκάφη τα οποία διαθέτουν εν ισχύ άδεια αλίευσης για το αλιευτικό εργαλείο τράτα βυθού με πόρτες, από την έναρξη ισχύος της παρούσας νοείται ότι διαθέτουν άδεια αλίευσης και για την αλιεία ειδών γαρίδας του άρθρου 1.
3. Η ισχύς των αδειών αλίευσης για την αλιεία ειδών γαρίδας του άρθρου 1, έχει διάρκεια ίση με την ισχύ των αδειών αλίευσης για το αλιευτικό εργαλείο τράτα βυθού με πόρτες ή έως την εξάντληση της εθνικής ποσόστωσης. Σε περίπτωση εξάντλησης της εθνικής ποσόστωσης, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα 
αναστέλλεται η αλιεία των ειδών γαρίδας του άρθρου 1.
4. Η αλιεία των ειδών γαρίδας του άρθρου 1, απαγορεύεται από 1η Ιουνίου έως και την 30η Ιουνίου εκάστου έτους, στα εθνικά και διεθνή ύδατα της Θάλασσας του Ιονίου (γεωγραφικές υποπεριοχές 19, 20 και 21 της Γενικής Επιτροπής για την Αλιεία στη Μεσόγειο).
5. Απαγορεύεται η αλιεία των ειδών γαρίδας του άρθρου 1 με μήκος κεφαλοθώρακα μικρότερο των 25 χιλιοστών. ¶τομα γαρίδας με μικρότερο μέγεθος, απαγορεύεται να αλιεύονται, να παραμένουν στο σκάφος, να μεταφορτώνονται, να μεταφέρονται, να εκφορτώνονται, να αποθηκεύονται, να πωλούνται από επαγγελματίες αλιείς. Ωστόσο, για το έτος 2024, επιτρέπεται σε σκάφη που έχουν τυχαία αλιεύσει υπομεγέθη άτομα γαρίδας, να τα διατηρούν, με την προϋπόθεση ότι αυτά τα αλιεύματα δεν θα υπερβαίνουν το 5% κατά βάρος επί των συνολικών αλιευμάτων γαρίδας, ανά εκφόρτωση.
6. Αλιευτικά σκάφη που δεν διαθέτουν άδεια αλίευσης, 
δηλαδή δεν διαθέτουν το αλιευτικό εργαλείο τράτα βυθού με πόρτες (OTB), για την αλιεία των ειδών γαρίδας του άρθρου 1, απαγορεύεται να αλιεύουν, να διατηρούν επί του σκάφους, να εκφορτώνουν ή να πωλούν ποσότητες μεγαλύτερες από το 15% του συνολικού ζώντος βάρους των αλιευμάτων που διατηρούνται επί του σκάφους, ανά αλιευτικό ταξίδι.
7. Η εκφόρτωση των ειδών γαρίδας του άρθρου 1 επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο στους λιμένες οι οποίοι έχουν οριστεί ως καθορισμένοι λιμένες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 22 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1967/2006.

Η απόφαση
Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 3070/2024. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved