nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνάντηση Γ. Χατζηδάκη με εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων

 

Αθήνα 24.9.2013, 22:31

Συνάντηση με εκπρόσωπους καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την βέλτιστη διαμόρφωση των προγραμμάτων στήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν τρέξει προγράμματα για την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με πιό χαρακτηριστικό το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα τρέχουν προγράμματα που ενδιαφέρουν κατά βάση νέους επιχειρηματίες, ύψους 127 εκατομμυρίων ευρώ, όπως το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια ΙΙ» προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, του οποίου η πρόσκληση θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, τα προγράμματα Jeremie, Venture Capital, ICT ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τις «Ενισχύσεις Σχεδίων Νεανικής Επιχειρηματικότητας» μέσω του επενδυτικού νόμου.

Ανέφερε, επίσης, μια δράση από το υπουργείο Παιδείας, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», και ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σύντομα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων.  

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της πολιτικής για την επιχειρηματικότητα απόψεις που εκφράζονται κατά τις συναντήσεις με επαγγελματικού και κλαδικούς φορείς.

Μια βασική ιδέα που συζητήθηκε αφορούσε τις καινοτόμες επιχειρήσεις (start ups) στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας, για τις οποίες ειπώθηκε πως θα πρέπει στην επόμενη προγραμματική περίοδο να τονωθεί περισσότερο ο θεσμός του venture capital ως προς τις αξιολογήσεις, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται το ΕΣΠΑ. Δεδομένου ότι η εταιρεία Venture Capital θα δίνει στην επιχείρηση ένα σημαντικό κεφάλαιο για να προχωρήσει μια ιδέα και επομένως παίρνει ένα ρίσκο, μπορεί και η ίδια να κινηθεί, να αξιολογήσει και να προχωρήσει την υλοποίηση της ιδέας, έτσι ώστε το καινούργιο ΕΣΠΑ να είναι περισσότερο στραμμένο στην επιχειρηματικότητα και το κράτος να παρεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο.
  

ΠΙΝΑΚΑΣ

Οι εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση

Helic (Λογισμικό)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, συμμετοχή πολλών ξένων και ελληνικών funds. Παράγει λογισμικό για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ασύρματων επικοινωνιών.

Antcor (Λογισμικό)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, συμμετοχή ξένου επενδυτή CEVA και ελληνικών funds, έδρα Πάτρα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή software για ασύρματες επικοινωνίες.

Nanoradio (Tεχνολογίες τηλεπικοινωνιών)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη γνωστή πολυεθνική Samsung. Εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων για την πρόσβαση κινητών τηλεφώνων στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi.

Phaistos Networks (Λογισμικό)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, έδρα Κρήτη. Έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων πλατφόρμες στο διαδίκτυο για διαχείριση διαφημίσεων, σύγκριση τιμών προϊόντων, αναπαραγωγή ειδήσεων, κ.α.

Bytemobile (Τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Citrix, έδρα Πάτρα. Προσφέρει λύσεις βελτιστοποίησης σε web και video traffic στην κινητή τηλεφωνία.

Inaccess (συστήματα τηλεδιαχείρισης)
Χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ, συμμετοχή από fund. Παράγει συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου για φωτοβολταϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναμεταδότες, κ.α.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved